Moestuinklaarmaken van de StadsOase Spinozahof tijdens NLDoet

Moestuinklaarmaken van de StadsOase Spinozahof tijdens NLDoet

NLDoet vindt dit jaar weer plaats! Op zaterdag 12 maart van 10:30 – 13:00 uur worden de moestuintjes van de Stadsoase Spinozahof klaargemaakt voor een nieuw seizoen. Dat vergt de nodig daadkracht, harken, bemesten, opnieuw stapelen, aanleggen verplaatsen van van alles en nog wat inclusief het oogsten en zeven van de rijpe compost. Ook de geveltuin wil weer aandacht, net als de verhoogde bakken en het zaaien van nieuwe planten. We willen meer aandacht voor Permacultuur dus zullen we zoveel mogelijk handelen volgens de wijsheden van deze methode. Fijn als je een dagje komt helpen! Wellicht wil je daarna sowieso wel aangehaakt blijven.

Aan het einde van de dag zijn de collectieve tuinen in principe klaar om beplant te worden, hebben we een aantal “prive” tuintjes ook de nodige aandacht gekregen net als de verhoogde bakken. Is de compost geoogst en verwerkt (op de tuinen of zit gezeefd en wel in zakken) is er gezaaid en ziet de geveltuin er ook weer waardig uit. En we hebben een super gezellige dag met elkaar gehad. De garantie om graag nog eens terug te komen.

Wil je meehelpen? Schrijf je in via deze link: https://www.nldoet.nl/activiteit/moestuinklaarmaken-van-de-stadsoase-spinozahof