Steun ons

Word Vriend

Word vriend!

De buurttuin waar je mensen uit je buurt écht leert kennen door te tuinieren, te klussen en samen te eten.

De Spinozahof zorgt ervoor dat buurtbewoners uit de Stationsbuurt, het Oude Centrum en de Schilderswijk op een laagdrempelige manier elkaar kunnen leren kennen. Door samen een kopje thee te drinken, een pizza-oven te bouwen of te tuinieren, ontstaan relaties tussen buurtbewoners die elkaar op straat niet zo snel zouden tegenkomen. Zo ontstaat er een steeds grotere gemeenschap die voor elkaar klaar staat. Dat is de kracht van deze buurttuin.

De buurttuin waar je geïnspireerd raakt om duurzame keuzes te maken 

Naast ontmoetingsplek zorgt de buurttuin er ook voor dat door middel van projecten in duurzaamheid buurtbewoners geïnspireerd raken om zelf duurzamere keuzes te maken. Projecten als de compostbakkerij, het lenen van materialen via de buurtschuur, het gebruik van regenwater en de aquaponics worden door én voor buurtbewoners opgezet en onderhouden.

De buurttuin waar je als organisatie je sociale en duurzame waarde verder kan creëren 

Ook voor organisaties met een maatschappelijke missie is de Spinozahof een inspirerende ruimte. Daarom wordt de buurttuin ook als inspirerende en creatieve ruimte gefaciliteerd voor organisaties om hun sociale en/of duurzame waarde verder te creëren.

Vriend worden