Smaakmakers evenement

Dit programma is een samenwerking tussen Universiteit Utrecht en theater De Vaillant. Twee studenten van de universiteit hebben zich afgelopen weken verdiept in de wijk en haar bewoners om dit theaterprogramma te creëren. Smaakmakers zijn boegbeelden uit de wijk die hun verhaal komen vertellen.

Deze tweede editie stond Marianne Edixhoven centraal. Zij woont sinds haar 27 in hartje Den Haag en maakt zich sterk voor verbinding tussen buurtbewoners. De StadsOase Spinozahof in de Stationsbuurt is een perfecte locatie om dit te bewerkstelligen. Er worden diverse sociale activiteiten georganiseerd waaronder taalessen, kookworkshop, Repair-cafe. Er wordt tevens getuinierd door mensen van 27 nationaliteiten. Al met al een neutrale groene Oase in de wijk.

Een andere activiteit is de wekelijkse biologische markt van Lekker Nassuh. Dit is een project gerund door vrijwilligers die elke week verse producten van locale boeren naar Den Haag halen. Het diner deze vanavond is gemaakt met producten van deze markt.

Voor Marianne is het creëeren van een gezonde groene omgeving een herinnering aan het opgroeien op het platte land in Limburg. Hier hadden we ook een grote groenten tuin en aten de groenten van het seizoen. Voedsel verbindt, dat gold ook voor onze familie die bij elkaar kwam om bijvoorbeeld bonnen te doppen of jam te maken. Het maakt ook nieuwsgierig naar nieuwe smaken uit andere culturen. Dit wordt in de StadsOase ook weerspiegeld door de vrijdag-avond Volkskeuken en de  zaterdag middag pot-luck-luch. Uiteraard altijd vegetarisch.