Project

De Compostbakkerij

Samen het zwarte goud maken bij de Compostbakkerij

De Spinozahof heeft een eigen Compostbakkerij waar door een team van vrijwilligers van schillen en ander GFT-afval compost wordt gemaakt. Ook als je geen lid bent van de StadsOase kun je schillen en resten van groenten afleveren in de groene containers bij de ingang van de StadsOase. Deze schillen worden samen met het restgroen van de Spinozahof verwerkt tot het zwarte goud: compost. Een deel hiervan wordt gebruikt voor het bemesten van de tuin. De rest van de compost wordt verkocht.

Elke zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur is het mogelijk om compost te kopen. Een zak met compost bedraagt €5,-. Het is mogelijk om dit bedrag zowel contant als via de rekening van de Spinozahof ter plekke over te maken. De zakken ontvangen we graag retour voor hergebruik.

Team Compostbakkerij

Het Team Compostbakkerij bestaat uit vrijwilligers die samen compost maken. Hierbij gaat het voornamelijk om het verwerken van het afval in de compostbakken en het vullen van de compost in de zakken. Momenteel bestaat het Team Compostbakkerij uit 9 vrijwilligers.

Elke vrijwilliger neemt één week per 2 maanden het compost maken voor zijn of haar rekening. In deze week wordt dagelijks het afval geleegd en de compostbakken omgeschept. Wanneer de compost klaar is om te worden gebruikt, worden met het hele team de compostzakken gevuld! Interesse om mee te helpen als vrijwilliger? Meld je hieronder aan via het contactformulier.

Contact

Wil je graag als vrijwilliger helpen met het maken van compost? Meld je hieronder aan via het contactformulier.

"(Verplicht)" geeft vereiste velden aan

Naam(Verplicht)
Wil je ook onze nieuwsbrief ontvangen?